Nasza firma posiada własną bazę przechowalniczą o łącznej powierzchni 16000m2. Chłodnia warzyw wyposażona jest w dwa niezależne systemy chłodzenia. W skład przechowalni wchodzi 9 komór o powierzchni 2200m2 chłodzonych za pomocą niezależnego systemu freonowego (6 komór) i glikolowego (3 komory).

Komory glikolowe posiadają łącznie powierzchnię 1000m2, natomiast komory chłodzone za pomocą freonu posiadają łączną powierzchnię 1200m2. Całkowita  moc chłodnicza urządzeń zainstalowanych w chłodniach to 259KW. W przypadku chłodzenia freonowego, czynnikiem chłodzącym jest ekologiczny freon R507A.

Każda komora została wyposażona w niezależny sterownik do utrzymywania stałej temperatury. Dodatkowo w każdej z komór zainstalowane są czujniki temperatury i wilgotności, dzięki czemu cały czas temperatura jest pod stałą kontrolą.

Komory zostały zbudowane z płyt poliuretanowych o grubości 12cm, a całość została oparta na ocynkowanej konstrukcji stalowej. Warzywa składowane w chłodniach przechowywane są w drewnianych skrzyniach o wymiarach 1,6×1,2×1,24m i ustawiane są na wysokość 6 skrzyń. Wszystkie komory mogą pomieścić 4740 skrzyń.

Budowę zespołu chłodniczo przechowalniczego wykonały firmy UNICHŁÓD i COOL TECH.